Elintarvikevalvonnan ulkopuoliset asiantuntijat palveluksessanne
EnviroVet alkaa tarjota ympäristöterveydenhuollon kunnallisille valvontayksiköille elintarvikelain 36 §:n ja komission valvonta-asetuksen 5 artiklan mukaisia valvonnan tehtäviä, käytännössä ostopalveluna toteutettavaa tarkastustoimintaa.
Ulkopuolisen asiantuntijapalvelun tavoitteena on tehdä sovittu määrä tarkastuksia nopeasti, laadukkaasti ja tehokkaasti.
Ulkopuolinen asiantuntija tekee tilatun perustyön – tarkastukset ja raportit – kustannustehokkaasti. Hän voi keskittyä ydintehtävään, sillä aikaa ei kulu yksikön muihin tehtäviin
EnviroVetin asiantuntijat tekevät työn objektiivisesti, tasalaatuisesti ja yhtenäisten toimintaohjeiden ja laatujärjestelmän mukaisesti
Valvonnan asiantuntijat perehdytetään tehtäväänsä ja he saavat jatkuvaa koulutusta laadun varmentamiseksi.
Laatua ja tehokkuutta toimintaan
Kohdekohtaisten tarkastuspöytäkirjojen lisäksi asiakas saa yhteenvedon tarkastusten tuloksista. Yhteenvetoraportissa arvioidaan kohteiden yleistä elintarviketurvallisuuden tasoa sekä esitetään erityiset vahvuudet ja heikkoudet valtakunnalliseen tasoon verrattuna.
Tarkastusryppäisiin voidaan sopia jokin tietty painopistealue tarkastettavien Oivarivien lisäksi.
Asiantuntija antaa myös tarvittaessa suosituksia tuleviksi toimenpiteiksi. Hallinnolliset pakkokeinot sen sijaan jäävät asiakkaan eli toimivaltaisen viranomaisen toteutettavaksi.
Tarkastusprojekteihin voidaan sisällyttää myös uusintatarkastukset, korjaavien toimenpiteiden ja toimenpiteiden vaikuttavuuden seuranta.
Työviikon hinta vaihtelee tekijän koulutustason mukaan välillä 1600 – 2 100 euroa. Maksutuotot tarkastuksista ohjautuvat valvontayksikölle, jolloin nettokustannukset palvelulle jäävät todella alhaisiksi ja kustannustehokkuus perinteiseen sijaisen käyttöön verrattuna on huikea.
Esimerkkejä kuukauden toimeksiannoista:
- 20 leipomon tarkastusten hinta-arvio 6 500 euroa. Maksutuotot näistä keskimääräisellä tuntihinnalla 5 400 euroa
- 40 myymälän tarkastusten hinta-arvio on noin 6 500 euroa. Maksutuotot näistä keskimääräisellä tuntitaksalla 10 400 euroa!
- 16 laitostarkastusten hinta-arvio on noin 9000 euroa. Maksutuotot näistä kesimääräisellä taksalla on 10 000 – 14 000 euroa
Kysy tarjousta, räätälöimme tarjouksemme yksikön tarpeiden mukaisesti!
Valvonnan ulkopuolisen asiantuntijan käyttämisestä voit ilmoittaa Ruokavirastolle täällä
Ulkopuoliset asiantuntijat
Ulkopuoliset asiantuntijat, hyöty yksikölle:
- helpottavat sijaispulassa
- voidaan ostaa tarkastusryppäitä esim. leipomoiden vuositarkastukset, jolloin kaikki leipomot omalla alueella tulee tarkastettua ja arvioitua samalla tavalla
- saadaan yksikköön valtakunnallinen näkemys, kun nähdään samankaltaisia (ja ehkä harvinaisiakin) elintarvikehuoneistoja muualla
- tarkastuslinjaukset helpottuvat, kun asiantuntijat pohtivat niitä keskenään
- voi tilata omalle yksikölle sopivat, räätälöidyt toimeksiannot
- kustannustehokkuus todennettavasti erinomainen
- laadunhallinta varmistettu
- toiminta on LaatuNet-laatujärjestelmän ja ISO 9001 -standardin mukaista
Ulkopuoliset asiantuntijat, hyöty asiantuntijalle:
- ammatillinen osaamisesi paranee ja laajenee, voit olla tiettyjen kohdetyyppien erityisasiantuntija tai ns maakunnallinen osaaja
- näkemyksesi erilaisista valvontakohteista lisääntyy
- voit jonkin aikaa keskittyä tiettyyn sektoriin tai kokeilla kokonaan uutta
- tuot omaan yksikköösi uusia, laadukkaita ajatuksia ja toimintatapoja
- saat vaihtelua arkiseen työhön ja pääset käyttämään osaamistasi syvemmin
- avaa uusia mahdollisuuksia alalla toimimiseen
- tarjoamme sekä ammatillisen että käytännön vankan tuen ja mahdollisuuden syventävään jatkokoulutukseen ja erikoistumiseen
Mukaan joukkoon
Haluatko mukaan? Ilmoita meille tietosi, niin lisäämme sinut asiantuntijalistallemme.
Idea on, että ilmoittautumalla mukaan sinut ja tietosi, kuten erityisasiantuntemuksesi ja kiinnostuksen kohteesi lisätään asiantuntijalistallemme.
Et sitoudu vielä mihinkään, mutta pääset mukaan kouluttautumaan ja sopivan toimeksiannon tullessa kysymme halukkuuttasi osallistua.
Jos kiinnostuit, ilmoita seuraavat tiedot:
– nimi, ammatti, koulutustausta ja työkokemus
– erityisosaamisesi/minkä tyyppisestä työstä olisit kiinnostunut (esim laitosvalvonta, ravintolisät, allergeenit, kala, leipomot, laadunhallinta, HACCP jne)
– kuva
Ilmoita tiedot outi.lepisto@envirovet.fi -sähköpostiin