LAATUNET -UUTISET

MAALISKUU 2019

Maakuntauudistuksen alasajo

Maakuntauudistuksen kariutuminen lisää entisestään tarvetta ympäristöterveydenhuollon yhtenäiseen laadunhallintaan. Kuntalaiset ja yritykset ympäri Suomea odottavat tasalaatuista asiakaspalvelua organisaatiomallista riippumatta.

Elinympäristömme on myös jatkuvassa muutoksessa ja tämän hetken suurimmat globaalit uhat, kuten ilmastonmuutos ja mikrobilääkeresistenssi haastavat ympäristöterveyttä yhä laadukkaampaan työhön ja tulosten objektiiviseen todentamiseen toiminnan järjestämistavasta riippumatta.
 
LaatuNet tarjoaa tähän  mahdollisuuden analysoitujen tilastojen, interkalibrointien ja auditointien muodossa. Laatujärjestelmä on mahdollista ottaa käyttöön joko omaan yksikköön tai laajemmin maakunnallisella alueella maakuntauudistuksen valmistelussa tehdyn työn pohjalta. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Laatuneuvosto ja ulkoiset auditoinnit


LaatuNet-konseptiin sisältyvä, EU-komission elintarvikeketjuun edellyttämä riippumaton arviointitaho Laatuneuvosto kokoontuu loppukeväällä.
Pyrimme aloittamaan ulkoiset auditoinnit laatuneuvoston linjausten mukaisesti jo ensi syksynä, että saamme laadunhallinnan standardien ja jatkuvan parantamisen syklin vaatimukset täytettyä.
Mikäli haluat organisaatiosi auditoitavaksi ensimmäisten joukossa, ota yhteyttä Outi Lepistöön.

Asiakaspalvelua tehostetaan

Tehostamme asiakaspalvelua ja kaikkiin asiakkaisiin otetaan yhteyttä lähikuukausina.

LaatuNet on kehitetty erityisesti valvontayksiköiden tarpeita silmälläpitäen ja siksi haluamme kuulla sekä ruusut että risut ja olla aidosti mukana organisaation arjessa mahdollistamassa laadukkaan perustyön tekeminen. Kehitämme palvelua jatkuvasti ja asiakkaiden tarpeet ja toiveet ovat tässä ykkösenä!

Muistathan myös palautelomakkeen, jonka voit lähettää milloin vaan osoitteessa https://www.envirovet.fi/palaute/

Tulemme myös lähettämään kevään aikana sähköpostikyselyn sekä johtajille että työntekijöille ympäristöterveydenhuollon johtamisesta. Kysely on osa terveystarkastaja Tuija Myllymäen opinnäytetyötä ja sen tuloksia tullaan hyödyntämään LaatuNetin johtamisosion kehittämisessä.

Osallistu eläinlääkintähuollon viimeisiin työpajoihin

Eläinlääkintähuollon laatujärjestelmäosion kehitystyö etenee. Vielä ehdit osallistua viimeisiin työpajoihin Kuopiossa 9.4. tai Tampereella 15.5.
Ilmoittaudu kirsi.sario@envirovet.fi ja tule mukaan ideoimaan laatutyötä!

Blogi: Ympäristöterveys ja eduskuntavaalit

Ympäristöterveydellä on merkittävä rooli monessa hieman yllättävässäkin ja helposti piiloon jäävässä asiassa ja näitä teemoja on hyvä nostaa esiin, kun uusia päättäjiä pian taas valitaan.

Tiesitkö sinä, miten ympäristöterveydenhuolto vaikuttaa esimerkiksi mikrobilääkeresistenssiin? Monitieteinen asiantuntemus on tässäkin kaiken A ja O.

Lue lisää yliopistonlehtori Annamari Heikinheimon ajatuksia maaliskuun One Health -aiheisesta LaatuNet-blogista.

Keitä me olemme?

Olemme avanneet kotisivullemme uuden sivun, jossa kerrotaan EnviroVetin tarina.
Käy lukemassa miten olemme tulleet tähän asti ja katsomassa kuvia vuosien varrelta https://www.envirovet.fi/keita-me-olemme
Olet myös tervetullut mukaan asiantuntijaksi, jos laadukas ympäristöterveys on sydäntäsi lähellä!
Voit ottaa yhteyttä Outi Lepistöön.

Terveysvalvonnan johtajaksi Mikkeliin?


Mikkelissä on avoinna mielenkiintoinen tehtävä mukavassa ympäristössä. Tarjolla myös kilpailukykyinen palkka, hyvä perehdytys ja tuki tehtäviin. Lue lisää https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/terveysvalvonnan-johtaja-221019/ ja kysele tarkempia tietoja Maria Närhiseltä.