EnviroVet tukee klinikkatyötä Malawissa

06.06.2012

EnviroVet toimii Kambalamen kylässä kaakkois-Malawissa lähellä Mosambikin rajaa sijaitsevan klinikan kummina. Tuella mahdollistetaan klinikka-avustaja Catherine Holowan palkkaaminen.

Klinikalla hoidetaan noin 3000–4000 potilasta/kk, laakson asukkaiden lisäksi myös Mosambikista tulevia. Klinikan yhteyteen on lisäksi rakennettu erillinen tuberkuloosikeskus ja koleran eristysosasto. Klinikan yhteydessä toimii myös lastenneuvola ja äitiysneuvola.

Vuonna 1964 itsenäistynyt Malawi on yksi maailman köyhimpiä maita ja Nkhulamben laakso kylineen sen köyhimpiä alueita. Koko laaksossa asuu noin 80 000 ihmistä, joiden keskimääräinen elinikä on runsaat 40 vuotta. Nuorimmat äidit ovat vain16-vuotiaita.

Klinikka toimii Ulkoministeriön tuella ja on lähetysjärjestö One Way Missionin ylläpitämä.